Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon: 24 25 57 89

Send os en e-mail
Nyhedsbrev

Fremmer god løbestil – ”RUN BETTER”:

Altra er kommittent til at hjælpe løbere til at undgå skader også ved at vise effektiv, støddæmpende løbeteknik. Ligesom ved mange andre idrætsgrene kan du øve dig I bedre løbeteknik og få en mere effektivt og beskyttende løbestil. Altra har lavet en lille guide du kan bruge til inspiration til et bedre og sundere løb.

1. del af Altras løbeskole:

- En stolt kropsholdning.
- Stå oprejst og se fremad.
- Hold brystet fremme og skulderne tilbage og afslappede.
- Undgå at bøje i hoften

Løb højt og vær stolt. Ret ryggen og skub brystet frem. Læn dig let fremad og lad dig falde let fremad og tag de første skridt og begynd at løbe. Hold skulderne tilbage og lad være med at bøje i hoften. Hold blikket rettet mod jorden ca 25 m foran dig, lad være med at se ned på dine fødder eller op i himlen.

2. del af Altras løbeskole:

- Løb med kompakte arme
- Hold armene ret tæt til kroppen på afslappet vis.
- Træk armene bagud på skift og hold dem afslappet foran dig uden at svinge fra side til side, og undgå at hænderne krydser midten af dit bryst. 
- Armene skal bære bøjet i en vinkel på 90 grader eller mere. Ikke strække armene.
- Dine albuer skal ikke længere frem end din hoftekam.
- Hænderne holdes let knyttet og med tommelfingerne opad.

En effektiv øvelse i armføring er at stå foran et spejl og med armene som beskrevet træne kadencen med 90 armsving pr arm/minut.

3. del af Altras løbeskole

"rigtig fodafvikling".

Land blødt på mellemfoden eller forfoden og gerne lidt på ydersiden, men undgå at lande på hælen. Og sørg for at knæet er let bøjet. Det er vigtigt at foden lander lige under din krop. Hvis du lander længere fremme på end din krop belaster du ankler, knæ og hofter unødvendigt. Det er lidt som hvis du skulle liste dig frem. Forsøg at løbe på en linie, det giver det mest økonomiske løb.

4. del af Altra s løbeskole

Løb med ca 180 skridt pr minut. Det er det mest effektive og giver den bedste rytme.

Forsøg at løbe med lette fjedrende hurtige skridt.

En effektiv løbestil er nemmest at lære, hvis man starter ud med bare at have fokus på armene og sørge for at tage relativt korte skridt. Sørg for at alle bevægelser er fremadrettet. Og de første absolut uden fokus på hvor stærkt du løber, farten kommer når du bliver fortrolig med stilen og begynder at løbe med længere skridt - men sørg for at holde samme kadence uanset farten. Så kommer stilen lidt efter lidt i løbet af ganske få løbeture. Og kan du løbe de fleste af dine ture på blødt og varierende underlag – gerne ujævnt og kuperet terræn beskytter det dine ben bedst.

Hold af pladsen

Fodformet tåboks

Traditionelle løbesko har spidse snuder der klemmer tæerne væk fra deres naturlige position, og det giver risiko for Knyster, Hammertå og Planter Fasciitis.

Altras fodformede facon tillader tæerne at slappe af og spredes naturligt og holder storetåen i en lige position. Dette forbedrer fodens stabilitet og giver mulighed for et kraftigt tåafsæt der muliggør maksimal løbepræstation. Det er ikke nogen videnskabelig opfindelse, Altra giver bare foden og tæerne pladsen til at arbejde optimalt.

Fordele:

- Holder storetåen lige så der er mulighed for større stabilitet.
- Holder tæerne afslappede og naturligt spredt
- Tillader naturlig at stabilisere overpronation.

Genskaber perfektion.

Menneskets fod er et anatomisk mesterstykke. Den er designet til stabilitet, fart, og til at bevæge dig fremad. Hos Altra har vi besluttet ikke at ødelægge dette mesterstykke, men tillader foden at gøre sit arbejde.
Alle Altra sko er lavet på en skolæst der er formet efter en sund fods naturlige position. En skolæst er en 360 grader model af en fod og bruges til at forme skoen efter den pasform man ønsker skoen skal have. Til forskel fra andre firmaer der formgiver sko efter mode, har Altra valgt at lade din fod bestemme skoens form.

Tilvænning

Skal man tilvænne sig til Altra?

Daglig brug af sko med forhøjede hæle har forkortet dine Achillessener og nedre lægmuskler. De har brug for tid til at regenerere! Afhængig af din fod og læg styrke, vil mange løbere opleve nogen ømhed i et par dage til et par uger (for mig tog det ca 10 dage), efter skiftet til en Zero Drop ™ platform. Dette er forårsaget af underbenet belastes anderledes, end den ville gøre i en sko med en forhøjet hæl.

Denne forandrede belastning tillader/opøver et kraftigere afsæt og aktivere forskellige dele af underbenets muskler. Dette kan forårsage nogen ømhed, men det er en god ting for det er tegn på at dine ben bliver stærkere! Det er tegn på, hvor meget energi traditionelle sko tog fra din skridtlængde. Når dine muskler tilvænnet sig ZeroDrop, vil dine underben være stærkere og mere kraftfulde.

Hvordan får man en god tilvænning?

Det er meget forskelligt hvor lang tid det tager at tilvænne sig en forbedret løbestil. De fleste vil med ZeroDrop opleve at de får en markant bedre løbestil fra dag et. Mindre træthed i knæ og hofter og tilhørende muskulatur. Men man kan blive øm, for når man løber anderledes end man plejer, bliver man øm. Med løbesko med moderat støddæmpning som Instinct og Lone Peak 2 skal man regne med ømhed i den nederste del af lægmuskulaturen i ca. 10 dage. Med mere støddæmpning kan de fleste vænne sig til den bedre løbestil på få dage.

ZERO DROP ™

ZeroLimits

Alle Altra løbesko har en fuldt støddæmpet ZeroDrop ™ platform, der placerer hæl og forfod i samme niveau. Denne naturlige balance justerer fødder, ryg og kropsholdning så kroppen bruger de naturlige støddæmpningsmekanismer den er udstyret med. Det styrker også Achillessenerne og det nederste af lægmusklerne, der er blevet svækket i løbet af et liv i sko med forhøjede hæle.

Fordele:

- Hæl og forfod er i samme afstand fra jorden
- Fremmer korrekt kropsholdning så kroppens naturlige støddæmpning udnyttes.
- Naturlig Achillessene belastning der giver et bedre afsæt.
- 1-til-1-forhold giver naturligt stillede fødder, ryg og kropsholdning
- tilskynder bedre løbeteknik
- Vægt-afbalanceret fra front til bag

Altra’a sko er Kønsspecifikke

Kvinders fødder er anatomisk anderledes end mænds fødder. Kvinder har smallere hæl og mellemfod, højere vrist, længere fodbue og unikke metatarsal afstand. Mens dette altid har været sådan med kvindens fødder, har de traditionelle løbesko selskaber i årevivalgt at gøre mandlige og kvindelige sko modeller stort set identisk.


Altra er det første løbesko firma der laver en hel serie af ægte kvinde-specifikke sko. Alle Altra kvinde løbesko er blevet formet omkring den unikke læst/form af den kvindelige fod. En sko læst/form er en 360-graders-model af en fod og bruges til at forme skoens hæl, vrist, fodbue og tå boks.

Det Kvinde-specifike design kombineret med en støddæmpet Zero Drop ™ mellemsål og fodformet (FootShape ™) tå boks får en kvinde fod til at forblive i en naturlig, afslappet stilling på hele løbeturen.

Tilsvarende er en herresko lavet til en herrefod, og ikke bare et kompromis af noget der skal passe herre og kvindefødder.